About

KOVAC je konstruisao deset potpuno novih proizvoda za svetsko tržiste, koriste se u objektima za preradu mesa. Svi elementi su od nerđajuceg čelika.

Ostrenje kuterskih noževa za sve tipove kutera
Ostrenje mesoreznice svih precnika 
Ostrenje običnih nozeva satara lajsni za slaninu
Noževi za slajsovanje hleba
Noževi za picerije restorane i za markete. 


Tajna, koju običan kupac ne zna, jeste u OŠTRENJU KUTER NOŽEVA. Smesu od koje se pravi kobasica, trebalo bi dobro usitniti, a to je upravo DUGOGODIŠNJI PROBLEM svih mesnih industrija u Srbiji. Naime,  mašine uglavnom poliraju sečivo, a to je najveća greška. Preduzeće KOVAČ je konstruisalo deset sasvim novih proizvoda za svetsko tržište, izrađenih od nerđajućeg čelika, koji svoju primenu nalaze u objektima za preradu mesa.

Proizvodnja kobasica je, tako reći, industrijska, jer se dnevno proizvede desetine tona. Sada zamislite koju OŠTRINU bi trebalo da imaju kuter noževi da bi postigli ovoliki obim posla i proizveli fino usitnjenu smesu, koja je od krucijalne važnosti za kvalitet finalnog proizvoda – zdrave kobasice.

Šta to preduzeće KOVAČ MOŽE a što DRUGI NE MOGU?

 

Najpre, sa našim oštrenjem noževi traju 20 PUTA DUŽE; oni melju masu u kuteru od 3-3,5 minuta, što se smatra IDEALNIM, a sa takvim načinom oštrenja to je OMOGUĆENO; to dalje znači da se smesa NEĆE PREGREJATI (jer proces traje kratko), te se masno tkivo NE TOPI, i NE MENJA SE pH VREDNOST; nije bitno da li je u pitanju svinjsko ili goveđe meso (koje je tvrđe za obradu).

Zbog svega navedenog, NE DODAJU SE ADITIVI I KONZERVANSI, kobasicu sačinjava PREKO 70% MESA, što sve znači – ZDRAV, KVALITETAN I UKUSAN PROIZVOD

Čemu nas je NAUČILO ISKUSTVO OD 40 GODINA i kako da OSVOJITE SVETSKO TRŽIŠTE?

 

Postoje dva osnovna problema i pitanja u mesnoj industriji u Srbiji:

-         na koji način naoštriti kuterske noževe da bi se smesa pravilno usitnila i

-         kako postići neophodnu brzinu procesa proizvodnje?

Zanimljivo je da nijedna mašina, niti mašinsko oštrenje uz pomoć bilo koje tehnologije ovo nisu mogli da postignu. Upravo zbog toga, preduzeće KOVAČ se bavi inovacijama u mašinstvu, kao i načinom oštrenja koji se postiže zahvaljujući inovacijama i ručnom radu.

Sa ponosom ističemo naše REZULTATE:

-         dugotrajnost naoštrenog sečiva (čak 20 puta duže);

-         kvalitet;

-         količine trajnih kobasica koje se mogu proizvesti.

KOLIČINE se mere na oko 20 tona zaleđenog mesa na -10 C za jednu osmočasovnu smenu, na kuteru od 500 litara.

KVALITET znači ZDRAVU KOBASICU, tj. proizvod gde meso ne menja pH vrednost koja je od presudne važnosti za vezivanje masnog tkiva.

Spomenimo i polutrajne kobasice, gde se brzim usitnjavanjem dobija suvlja masa, dakle, kuter ne dodaje velike količine vode, i zbog svega toga suhomesnati proizvod traje duže.

NE MORATE NAM VEROVATI – UVERITE SE I SAMI – prvo oštrenje je besplatno, a garniture noževa koje se pošalju, biće naoštrene i vraćene istog dana ili sledećeg, putem brze pošte. Koliko novca ćete izdvojiti za ovu uslugu zavisi od broja noževa u garnituri i to podleže našem međusobnom dogovoru.

Nemojte se zadovoljavati prosekom, kada možete biti KORAK ISPRED DRUGIH; krenite u osvajanje svetskog tržišta, samouvereno i sigurno, jer imate proizvod kojim će potrošači biti zadovoljni i kome će se uvek rado vraćati, a sve zahvaljujući inovativnom načinu proizvodnje.